Triatló i diada

Des de fa ja uns quants anys, l'onze de setembre es celebra a Sant Vicenç de Castellet un triatló popular amb distàncies 0,5-20-4,5.

Crec que he participat unes cinc o sis vegades, aconseguint en alguna ocasió algun que altre trofeu dels pocs que tinc de triatló.

Aquest any era conscient que guanyar copa estava més difícil, els gairebé 150 inscrits denotaven que el nivell segurament pujaria, i en arribar i consultar el llistat d'inscrits, així es confirmava.

He de dir, en el meu favor i per primera vegada en aquest triatló, prenia la sortida en la primera tanda, cosa que possibilitava, en cas d'una bona natació, agafar algun grupet en bici i no fer-la en solitari, com he acostumat a fer-la en darreres ocasions.

I així ha estat. Excepcionalment, aquesta setmana he nadat 3 vegades (1000m cada dia...), i entre Banyoles i això m'ha donat un puntet extra a la piscina. Al acabar els 500m (8m32s incloent alguns metres a peu...) he pogut sortir de l'aigua i veia davant meu un grupet d'uns 4-5 triatletes, cosa que m'indicava que havia nadat bé.

He fet un esforç extra i al sortir de la transició he pogut enllaçar i començar la bici en un grupet d'unes 10-12 persones, alguns d'ells amb un nivell força més elevat que el meu.

Però avui ha estat un d'aquells dies que en bici vas millor que d'altres, i he pogut aguantar força bé el ritme del grup (en alguns moments de la pujada amb plat gran), a excepció d'un parell de forts atacs de l'Iván Herruzo que no he volgut seguir conscient que explotaria, així que al meu ritme aguantant algunes posicions i arribant mica en mica als que anaven caient del ritme de l'Iván, finalment a la baixada he pogut enllaçar de nou amb el grupet de sis que ens hem destacat de la resta.

Sensació d'haver fet la bici molt molt forta avui, a 35km/h de mitja, en aquest circuit, està força bé... Parcial de 35m23seg, el segon millor de V1M i 5è millor de tots.

A la T2, surto a còrrer tercer-quart del grup, però avui no he acabat de notar masses bones sensacions, m'han anat passant dos-tres triatletes, fins que a partir del km 2 he començat a remuntar, per acabar bastant fort, apretant les dents doncs portava al darrera un de la meva categoria que finalment he pogut treure-li més de 20 seg (per si sortia a la segona sèrie, 20 seg més tard que jo). Curiós com aquest triatleta (dorsal 59) anava retallant per les voreres per que no m'escapés del tot a la cursa a peu... i això que era un triatló popular... 16m24s en aquest segment.


He finalitzat la prova en 1h00m18s (4 minuts menys que al 2010 en idèntic circuit...), 4rt Veterà I, i 12è de la general. El podi s'ha decidit en qüestió de cinc segons, però jo més ràpid ja no podia anar. Aquesta posició en veterà m'ha reportat un petit trofeu, però em quedo amb la sensació general d'haver fet una bona cursa i d'estar en nivell ascendent pel que queda de temporada.

Visca Catalunya!